Félkemény sajtok

 

Garabonciás érlelt félkemény sajtok

Kecske-, juh-, valamint tehéntejből előállított érlelt sajtjaink mindegyike a szilárdabb állományú, ún. zsíros félkeménysajtok körébe tartozik. Teljes felületén papírcsomagolással bevont, korong alakban gyártott sajtjainkat a kereskedelemben ún. vágó (fél korong), illetve darabolt (kb. 15 dkg) kiszerelésben forgalmazzuk.

Termékeink sajttésztája rugalmas és jól vágható, szájban kellemesen olvad el. Illata már natúr változatban is jellegzetesen érett, íze kellemesen aromás és sós jellegű. Ízesített változataiban - zöldfűszeres és füstölt - az ízesítő anyag határozott és egyenletes elhelyezkedésű.

Félkemény sajtjaink igen ízletes alapanyaga lehet szendvicseknek, sajt- és hidegtálaknak, de nagyszerűen felhasználhatók saláták, mártások és fondü készítéséhez is.

Ezekhez a sajtjainkhoz a testes, magasabb alkoholtartalmú, savakban gazdag, már hosszabb ideje hordóban érlelt fehérborokat, valamint az illatos és zamatos pecsenyeborokat ajánljuk, de érdemes őket megpróbálni egy karakteresen testes, fűszeres és tüzes vörösborral is.

Natúr Zöldfűszeres Füstölt
Súly
Ca. 2,8 kg
Ca. 2,8 kg
Ca. 2,8 kg
Érlelési idő (hét)
8
8
8
Átmérő
Ca. 20 cm
Ca. 20 cm
Ca. 20 cm
db/karton
2
2
2
Tárolás
2-6 °C
2-6 °C
2-6 °C
Minőségmegőrzési idő (nap)
180
180
180